Wat dacht je daarvan

Eerste dagen

Een druk rooster in een nieuwe omgeving

De zondag heb ik nog mijn koffers een beetje uitgepakt en heb ik gegeten in het restaurant. Ik was zo moe dat ik niet meer de energie had om te eten. Daarom had iemand waar ik mee aan tafel zat griesmeelpudding voor me gehaald zodat ik alleen nog maar hoefde te slikken.

Maandag 4 mei begon om 7.15 uur met een ontbijt. Het ontbijt bestaat uit broodjes, brood, croissantjes, gekookte eieren, verschilende vleeswaren, jam en nog veel meer. Aan de tafel wordt er gevraagd of je thee of koffie wilt drinken. Je krijgt een kannetje met heet water of koffie in een kannetje.

Om 9.30 uur had ik een gesprek met de arts, dr. Morelli, zij is een Italiaanse maar spreekt gewoon Nederlands. Om 11 uur had ik een telefonische afspraak met de diëtiste van het UCMG. Meteen aansluitend hadden we met het groepje waar ik mee ben aangekomen een bijeenkomst over voeding binnen de kliniek. Daarna gingen we met de verpleegkundige die uitleg had gegeven over de voeding naar het restaurant om te bekijken wat de mogelijkheden zijn wat betreft voeding.

Om 15.00 uur had ik een gesprek met de fysiotherapeute over wat ik nu op dit moment kan en wat ik wil gaan bereiken tijdens deze revalidatie. Er is ook besproken wat ik wil wat betreft fitness en zwemmen. Er is besloten om volgende week met fitness te beginnen en de week daarop pas met zwemmen. Wat het zwemmen betreft kijken we of dit haalbaar is met mijn eczeem.

Daarna had ik om 16.00 uur een afspraak bij de psycholoog. Daar werd vooral bekeken welke mensen er om mij heen staan en hoe ik vind wat mijn astma met mij doet. Volgende week gaan we doelen opstellen wat ik hier wil bereiken; bijvoorbeeld met over mijn grenzen heen gaan en wanneer ik aan de bel moet trekken.

17.00 hadden we als groep een afspraak bij de verpleging, maar doordat er al zoveel was uitgelegd is deze afspraak niet door gegaan.

Hierna konden we weer naar het avondeten, wat bestond uit brood en warm eten. Daarna heb ik mijn rust genomen en heb ik tv gekeken. De zenders die er zijn: NED1; NED2; NED3; RTL4; SBS6; RTL7; NET5.

Dinsdag 5 mei begon al vroeg voor mij, ik moest als eerste gaan bloedprikken. Daarna even lekker gedoucht en weer richting het ontbijt. We wachten met het groepje bij de bank tegenover de verpleging zodat we gezamenlijk naar het restaurant kunnen.

Om 10.00 uur werd ik meegenomen voor een longfunctie en thorax foto. De Nederlandse longverpleegkundige was er op dat moment niet waardoor ik een Zwitserse longverpleegkundige kreeg. Met wat gebaren kwamen we er wel uit wat er moest gebeuren. Toen ik terug kwam op de afdeling heeft de verpleging een ECG gemaakt, die was helemaal goed.

Na het middageten heb ik in de zon gezeten op mijn balkon, ik ben al aardig verkleurd in die paar uurtjes. Tussendoor heb ik nog even geslapen in bed doordat het toch wel een zwaar programma is. Om 16.00 uur had ik een gesprek met de verpleging over mijn allergieën en mijn medicatie. Er is ook meteen naar mijn inhalatietechniek gekeken, dit deed ik allemaal prima.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.