Wat dacht je daarvan

De reis naar Davos

Vroeg op en vertraging

Na een behoorlijk zware nacht ging om 5 uur de wekker. Aankleden, naar beneden en snel een bak koffie naar binnen slokken. Om kwart over 5 stond er een vriend klaar om mee naar Schiphol te gaan. Met zijn drieën hebben we de koffers en handbagage in de auto gezet. Ik reed zelf naar Schiphol omdat ik het tenslotte leuk vind om auto te rijden.

Rond 7 uur kwamen we aan op Schiphol. Na de auto te hebben geparkeerd en al die bagage eruit te hebben gehaald moesten we vertrekhal H zoeken. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn want er was wel een vertrekhal G te zien maar nog geen H. Na met een lift omhoog te zijn gegaan kwamen we bij de juiste vertrekhal aan. Daar kwam het transferteam naar ons toe.

Ik kreeg mijn ticket en bracht mijn koffers naar de balie van Swiss. Mijn koffers wogen samen 40.2 kg, geen enkel probleem. Er werd medegedeeld dat er 20 minuten vertraging zou zijn. We konden daarom nog even wat drinken en kregen extra ruimte om afscheid te nemen van de mensen die mee waren om ons uit te zwaaien.

Daarna gingen we met z'n allen, 2 begeleiders en drie mede-reizigers door de douane. Laptop en alle medicijnen uit mijn handbagage, ik heb er zeker 10 minuten gestaan voordat alles uitgepakt, gecheckt en ingepakt was. Met een karretje gingen we naar de gate, veel leuker dan in een rolstoel gebracht worden. We mochten als eerste instappen en hadden intussen al ruim een uur vertraging. De begeleidster zat naast me waar ik tijdens de vliegreis mee heb gekletst. Tijdens de reis kregen we een croissant en wat te drinken aangeboden. Toen we aankwamen in Zürich moesten we wachten tot iedereen het vliegtuig had verlaten.

Daar stond ook weer een speciaal karretje voor ons klaar. Met dat karretje zijn we een lift ingereden wat verboden was voor karretjes. We zijn er gelukkig met heel veel gelach uitgekomen. Toen we bij de kofferband aankwamen waren de koffers al verzameld door de begeleiders die vervolgens alles naar een deel brachten waar we konden zitten. Toen 1 begeleider het busje ging halen was er de mogelijkheid om naar het toilet te gaan en even te pinnen, 100 zwitserse Franken was gelijk aan €96,69 op 3 mei.

Toen het busje er was werden de koffers in het busje gezet en konden we een plekje zoeken waar we wilden zitten. Na 200 meter stopten we bij een tankstation om wat te drinken te halen, naar ieder wat wils. Doordat we in de middag zouden aankomen was er geen eten meer voor ons beschikbaar en zijn we gestopt bij de Burger King om wat te eten.

Daarna was het nog een rit van twee uur door de mooie natuur van Zwitserland. Eindelijk aangekomen werden de koffers naar de kamer gebracht en werd er uitleg gegeven over het hoognodige wat ik moest weten op dat moment. De arts is nog even gekomen om te bekijken hoe het met me was. Het ging redelijk en ze is weer vertrokken.

Het uitzicht is erg mooi. Bij de foto's kun je onder andere foto's zien van Schiphol, Zürich vliegveld, foto's van onderweg en het uitzicht vanaf mijn kamer. Bekijk hier voor de foto's.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.