Wat dacht je daarvan

Week 7 Mountainbiken

5 km mountainbiken

Maandag 31 oktober 2016 ben ik met de bewegingsagoog gaan mountainbiken.
Klik hier om verder te lezen.


Week 6 Alten Zuggenstrasse

Alten Zuggenstrasse, Wiesen

Zondag was er een uitje naar de Alten Zuggenstrasse vanuit daar liepen we door naar Wiesen waar we vervolgens de trein konden nemen naar Davos Platz. Een mooie en zware tocht van 6,5 km in de zon en kou.
Klik hier om verder te lezen.


Week 6 Jakobshorn

Jakobshorn

Zaterdag heb ik een mooie wandeling gemaakt met een mede-patiënte naar de Jakobshorn. We vertrokken om half 9 en zijn bij de kliniek meteen omhoog gelopen en om 12 uur hadden we de bus pas in Davos Platz.
Klik hier om verder te lezen.


Week 6 Flüelapass

Flüelapass

Dinsdag ben ik mee geweest met de grote wandeling. We vertrokken om half 10 vanaf de kliniek naar de Flüelapass waar we de wandeling rustig begonnen. Daar hebben we een stuk over een sneeuwpad gelopen. Daarna zijn we doorgelopen naar Picha.
Klik hier om verder te lezen.


Week 5

Prednison verder afbouwen, Chur

Deze week ben ik door gegaan met prednison afbouwen. Nu nog 10mg prednison per dag. Zaterdag ben ik naar Chur geweest en zondag had ik een bijkom dag.
Klik hier om verder te lezen.


Week 4 2016

Prednison afbouwen, Sankt Antönien

Deze week stond in het teken van prednison afbouwen. Daarnaast een super uitje gehad naar Sankt Antönien.
Klik hier om verder te lezen.
Week 3 2016

Ziek, meer prednison en wandelen

Deze week ging het even wat minder, door een luchtweginfectie werd mijn prednison weer verhoogd naar 30 mg. Ondanks dat het wat minder ging ben ik nog wel naar Davos en Sertig geweest.
Klik hier om verder te lezen.
Week 2 2016

Eten, bewegen en vooral veel plezier hebben

Allerlei soorten soep en wild eten. Lekker fietsen en een mooie wandeling in Dürrboden. Het filmpje is de moeite waard om even te bekijken.
Klik hier om verder te lezen.


Week 1 2016

Vlucht, nieuwe kamer en nieuwe patiënten

18 september was het weer zo ver dat ik naar Davos mocht vertrekken voor 12 weken.
Klik hier om verder te lezen.Monbiel

Een regenachtig dagje

21 juni ben ik samen met Anja en een medebewoner naar Monbiel geweest.
Klik hier om verder te lezen.Lenzerheide

Stukje wandelen om het meer

Zondag 7 juni zijn we met zijn drieën naar Lenzerheide geweest. Het was een rit van ongeveer 25 minuten op een te warme zondag. Het was er dan ook ontzettend druk.
Klik hier om verder te lezen.
Flüelapass en Guarda

Een hele mooie rit naar Guarda

Zondag 19 juli ben ik samen met Charlotte en twee medepatiënten naar de Flüelapass en Guarda geweest. We waren om 10 uur al vertrokken zodat we niet op het heetste moment van de dag zouden gaan en dat het nog wat rustiger was met het verkeer.

Klik hier om verder te lezen.


Wiesen

Trein kijken vanaf het uitkijkpunt

Zondag 28 juni ben ik samen met Charlotte (Begeleidster) naar Wiesen geweest. Wiesen heeft de hoogste brug van Graubünden. We hebben op de trein gewacht zodat ik daar foto's van kon maken en zijn vervolgens over de brug naar het uitkijkpunt gelopen.
Klik hier om verder te lezen.

Sertig

7 en 14 juni

7 en 14 juni ben ik naar Sertig geweest, ongeveer 7 km van de kliniek vandaan. 7 juni zijn we met zijn driëen met de stadsbus er heen gegaan. Voor met drie was dit 40 frank enkele rit. Waarom we met de stadsbus gingen en hoe het 14 juni was kun je hier verder lezen.


Uitje Davoser See

Een groot meer

31 mei 2015 ben ik met een 4 anderen en een begeleidster naar de Davoser See geweest. Ongeveer een kwartiertje van de kliniek vandaan met de auto. Daar zijn we eerst op een terras gaan zitten om vervolgens nog een klein beetje de omgeving te verkennen. Lees hier verder.


Uitje Davos

Winkelen

Elke week is er een uitje naar het centrum van Davos. Na het bezoek aan het centrum zijn we met een omweg terug naar de kliniek gereden.
Lees hier verder.Allergische reactie 3.0

Eten is lastig

29 mei 2015 kreeg ik bij het diner weer een allergische reactie. Waar het nu op was word uitgezocht.
Lees hier verder.
Planning

Hoe ziet mijn week eruit

Ben je benieuwd wat ik in een week doe. Hier staat de planning. Je kunt per week bekijken wat ik doe door de week aan te klikken.
Klik hier voor de planning.Outlet Landquart

Shoppen

25 mei stond er het uitje Landquart op de planning. Samen met Anja en een mede-patiënt zijn we daar naar toe gegaan. Er waren allemaal kleine merkwinkeltjes.
Lees hier verder.Allergische reactie 2.0

2,5 uur op de behandelkamer

Het Monstein avontuur was zo zwaar voor me dat ik aan de prednison moest. Helaas kwam er ook nog een allergische reactie over heen en nu gebruik ik bijvoeding.
Lees hier verder.


Middagje Monstein

Biertje

14 mei ben ik met een drie anderen naar Monstein geweest. Dat is een oud dorpje met traditionele huisjes.
Lees hier verder.


Eerste dagje weg

Leuk maar erg zwaar

Mijn eerste uitje was naar Dürrboden om daar in de natuur te kijken. Er gingen twee andere patiënten mee, het was enorm gezellig.
Lees hier verder.Allergische reactie

Oeps paprika gegeten

Woensdag 6 mei, dag 4 tijdens het avondeten kreeg ik gemengde groenten met groene paprika. Al snel voelde ik dat mijn keel dicht ging zitten. Ik liep naar een verpleegkundige in de andere eetzaal die me naar de afdeling stuurde.
Lees hier verder.


Eerste dagen

Een druk rooster in een nieuwe omgeving

De eerste dagen waren vooral veel gesprekken en volgende week begint het echte werk pas. Wil je lezen wat ik de eerste twee dagen heb gedaan, lees dan hier verder.

De reis naar Davos

Vroeg op en vertraging

Vijf uur opstaan, koffers in de auto en vertrekken naar Schiphol. Lees hier verder.

Voorbereiden

Inpakken en wegwezen

In totaal mag ik 40 kilo spullen, 1 laptoptas en 1 stuk handbagage meenemen.

Verzekering

Contact met Menzis

Tussentijds heb ik contact opgenomen met mijn verzekeraar via twitter. Heel handig dat ik op die manier op de hoogte werd gehouden van mijn aanmelding.

Davos

Aanmelding

Veel bureaucratie

De aanmelding bestond vooral uit gesprekken en veel papierwerk voordat de papieren uiteindelijk naar de verzekering gingen.