Wat dacht je daarvan

Flüelapass en Guarda

Een hele mooie rit naar Guarda

Zondag 19 juli ben ik samen met Charlotte en twee medepatiënten naar de Flüelapass en Guarda geweest. Ik was ontzettend blij dat ik mee kon doordat ik een hele week ziek op bed had gelegen. We waren om 10 uur al vertrokken zodat we niet op het heetste moment van de dag zouden gaan en dat het nog wat rustiger was met het verkeer.

De Flüelapass ligt op 2383 meter hoogte; daar lag dan ook nog sneeuw. Het was er super mooi om de sneeuw en het water tussen de bergen te zien. Ondanks de enorme hoogte had ik geen extra last van mijn longen. Daarna zijn we door gereden naar Guarda. In totaal was het een rit van 1 uur voordat we er waren. Het was zeker niet onplezierig door de schitterende natuur.

Guarda is een oud dorp dat op 1653 meter ligt. In het dorp wonen ongeveer 170 mensen, dus het is er enorm klein. Het waren dan ook maar twee straten en er kwam een kleine bus, want een stadsbus zou niet door de sfeervolle straten passen. De kleuren en de schilderingen op de muren gaven duidelijk aan dat dit een oud dorp is waar niet zomaar iets vernieuwd wordt.
Het uitje was erg vermoeiend waardoor ik twee keer heb moeten vernevelen in de bus om te zorgen dat ik niet te benauwd zou worden. Sinds vorige week heb ik de Omron U22 gekregen, zodat ik zonder geluid en snoeren kan vernevelen, helemaal super. Nu nog voor thuis regelen.

De terugweg was iets minder rustig, er reden veel Italianen op motoren die over de Flüelapass aan het crossen waren. Charlotte heeft echt niet rustig terug kunnen rijden.

Dit uitje was tevens mijn laatste uitje doordat ik 25 juli weer naar huis vertrek. Klik hier om de 563 foto's te zien die ik heb gemaakt.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.