Wat dacht je daarvan

Allergische reactie

Oeps paprika gegeten

Woensdag 6 mei, dag 4 tijdens het avondeten kreeg ik van de kok gemengde groenten met groene paprika terwijl ik mijn allergiekaart had afgegeven. Al snel voelde ik dat mijn keel dicht ging zitten. Ik liep naar een verpleegkundige in de andere eetzaal die me naar de afdeling stuurde. Daar was de andere verpleegkundige al ingelicht. Ik kon direct door naar de behandelkamer waar ik tavegyl, een anti-allergiemedicijn en een injectie met prednison kreeg.

Ter observatie moest ik nog een uur in de behandelkamer blijven. Tussendoor voerden de verpleegkundigen controles uit zoals bloeddruk, saturatie en hartslag meten. Toen ik daar lag belde de keuken met welgemeende excuses. Na dat uur mocht ik naar mijn kamer en heb ik televisie gekeken. Ongeveer een uur later begon mijn keel weer meer dicht te zitten waardoor ik opnieuw tavegyl kreeg. Gelukkig ging het hierna beter met me. De arts is nog wel even komen kijken hoe het met me ging.

De ochtend daarna merkte ik al vrij snel dat mijn keel nog wel een beetje dicht zat. Ik ben gaan ontbijten in het restaurant waar ik meer dan een half uur over mijn boterham deed. De arts is nog naar mijn keel komen kijken en constateerde dat deze nog een beetje gezwollen was waardoor ik prednison kreeg.

Na de prednison te hebben gehad heb ik nog even met een verpleegkundige gekletst. Rond half 11 viel ik in slaap en werd pas kwart voor 3 wakker. Ik ben me bij de verpleging gaan melden doordat mijn keel nog steeds dicht zat. De arts is opnieuw gekomen, zij verwacht dat ik er een keelontsteking bij heb. Het zal moeten blijken of dat het geval is en of het niet net zoals gewoonlijk is dat ik een paar uur later opnieuw last krijg.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.